چند راهکار برای افزایش استقلال در کودکان نوروبیون برای چه کسانی مفید است؟ پلیس اماکن با فعالیت "اتاق‌های فرار" موافق است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ١٠ تیر ١۴٠٣) | بارش‌های رگباری در برخی نقاط استان تمدید مهلت پذیرش اسناد بستری مشمول تأخیر بازنشستگان کشوری تا پایان شهریورماه نحوه محاسبه رقم افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و کشوری اعلام شد + جدول کلاهبرداری گسترده مافیای خارج‌نشین از طریق فضای مجازی در مشهد چرا مبلغ واریزی علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق به حساب بازنشستگان متفاوت بود؟ ضوابط و مقررات مستمری بازماندگان تامین اجتماعی اعلام شد + جزئیات (۱۰ تیر ۱۴۰۳) بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در انتظار واریز ۳ میلیون تومانِ متناسب‌سازی حقوق (۱۰ تیر ۱۴۰۳) همه‌چیز درباره آخرین وضعیت تصحیح برگه‌های امتحانات نهایی خراسان رضوی در جمع استان‌های با نرخ بالای فرونشست مرکز پژوهش‌های مجلس از بازنشستگی حدود ۷۲هزار معلم تا مهر امسال خبرداد درگیری در زاوه خراسان‌رضوی، منجر به قتل یکی از طرفین نزاع شد (۱۰ تیر ۱۴۰۳) نقش مهم مشاوره ژنتیک، در پیشگیری از تولد نوزادان بیمار و مبتلا به ناهنجاری‌های ژنتیکی افزایش ۳۵ درصدی ظرفیت تخت‌های بیمارستان دکتر شیخ مشهد در فصل تابستان
سرخط خبرها

بهره مندی از شرایط بازنشستگی جانبازان و آزادگان چگونه است؟

  • کد خبر: ۱۴۹۹۵۷
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۳
بهره مندی از شرایط بازنشستگی جانبازان و آزادگان چگونه است؟
سرپرست اداره‌کل مستمری‌های سازمان تأمین‌ اجتماعی ضمن تشریح جزئیات شرایط برخورداری از مزایای بازنشستگی جانبازان و آزادگان گفت: در صورتی که مجموع سابقه اصلی و ارفاقی ناشی از درصد جانبازی این جمعیت به ۳۰ سال برسد، شرط سنی مقرر در قانون حذف می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مجتبی طهماسبی آشتیانی افزود: مشمولان قانون جانبازان و آزادگان مشمول قانون تامین‌اجتماعی شاغل در وزارتخانه‌ها، موسسات دولتی، شرکت‌های دولتی، شهرداری‌ها، بانک‌ها و نیز موسسات و شرکت‌هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است؛ از قبیل سازمان پتروشیمی، سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران، سازمان صنایع ملی ایران، شرکت هواپیمایی، سازمان انرژی اتمی، اعضای هیات علمی و کادر اداری دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی کشور، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان و دانشگاه آزاد و جانبازان و آزادگان مشمول قانون تامین‌اجتماعی شاغل در بخش غیردولتی یا نهادها و موسسه‌های عمومی غیردولتی، دستگاه‌های دارای مقررات استخدامی خاص و کارگران جانباز یا آزاده شاغل در بخش خصوصی در صورت دارا بودن حداقل ۲۰ سال سابقه قابل‌قبول از لحاظ بازنشستگی یا بیمه‌پردازی می‌توانند از مزایای مربوطه استفاده کنند.

وی تصریح کرد: این جمعیت همچنین باید حداقل ۲۰ درصد جانبازی داشته و دارای شروط سنی باشد؛ براساس قانون مربوطه، ۵۰ سال برای مردان و ۴۵ سال برای زنان ضروری است و در صورتی که مجموع سابقه اصلی و ارفاقی ناشی از درصد جانبازی به ۳۰ سال برسد، شرط سنی حذف می‌شود.

طهماسبی آشتیانی اضافه کرد: ارائه درخواست کتبی توسط جانباز یا آزاده؛ «چنانچه شاغل در وزارتخانه‌ها، موسسات وشرکت‌های دولتی و شهرداری‌ها، نهادها و موسسه‌های عمومی غیردولتی و دستگاه‌های دارای مقررات استخدامی خاص باشد» نیز به دستگاه محل خدمت ضروری است؛ این جمعیت در صورت اشتغال در بخش خصوصی هم باید درخواست خود را به شعب تامین اجتماعی ارائه دهد.

سرپرست اداره‌کل مستمری‌های سازمان تأمین‌اجتماعی یادآور شد: محاسبه مستمری بازنشستگی جانبازان و آزادگان شاغل در دستگاه‌های دولتی (که به عنوان کارمند رسمی دولت فعالیت می‌کنند) نیز بر اساس مبلغ مشمول کسر حق‌بیمه مندرج در آخرین حکم کارگزینی قبل از بازنشستگی در میزان سابقه پرداخت حق‌بیمه تقسیم بر ۳۰ خواهد بود؛ (با رعایت سقف ۳۰ سال سابقه)

 طبق مقررات ماده ٧٦ قانون سازمان تامین اجتماعی مستمری‌بگیران مرد، با ٦٠ سال سن و ٢٠ سال سابقه پرداخت حق بیمه، ٥٠ سال سن و ٣٠ سال سابقه پرداخت حق بیمه و نیز ٣٥ سال سابقه پرداخت حق بیمه (بدون شرط سنی) می‌توانند از سازمان تامین اجتماعی درخواست بازنشستگی کنند.

زنان بیمه‌شده نیز با ۳۰ سال سابقه و پرداخت (۳۰سال) حق بیمه و ۴۵ سال سن می‌توانند از این قانون استفاده کنند. ٤٢ سال سن و ٢٠ سال سابقه اشتغال و پرداخت حق بیمه هم برای «زنان کارگر مشمول قانون کار» لحاظ شده است.

تبصره ٢ ماده ٧٦ این قانون نیز ٢٠ سال سابقه متوالی یا ٢٥ سال سابقه متناوب در کارهای سخت و زیان‌آور بدون شرط سنی (برای زنان و مردان) را شرایط استفاده از مزیت‌های قانون بازنشستگی عنوان می‌کند.

در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی ۴۵ میلیون و ۶۳ هزار و ۲۸۳ نفر از جمعیت کل کشور (یعنی بیش از ۵۳ درصد) را تحت پوشش حمایت‌های بیمه‌ای و درمانی قرار داده است.

اصلی‌ترین سازمان بیمه‌گر اجتماعی در ایران که مطابق با آخرین آمارها ۴ میلیون و ۷۶ هزار و ۷۰۰ نفر را به‌عنوان مستمری‌بگیر اصلی و ۳ میلیون و ۱۲۳ هزار و ۷۴۹ نفر را در قالب مستمری‌بگیر تبعی تحت حمایت قرار داده و در مجموع ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۴۴۹ نفر به عنوان مستمری‌بگیر جزو خانواده بزرگ تامین اجتماعی محسوب می‌شوند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->